Selamat kunjungan ke blog Si Puitis Sepi. follow & komen sekali. tqvm ^_^

Mr. Nuffnag

Friday, 6 May 2011

keputusan itu...

Dalam hidup ini tiada yang mudah untuk kita dapati... Sabar penting untuk mendapat nikmat kebahagiaan dunia dan akhirat kelak... Bila kita mengharungi hidup ini kita mesti pandang yang realistik bukannya fantasi..

Bila kita terlalu memikirkan fantasi itu ternyata payah untuk memperolehi sesuatu keputusan yang tempat...
Cuba berada di tempat seseorang itu... Kita akan rasa betapa perit dan perih nya dia menjalani hidup untuk menjaga hati semua pihak,..Sakitnya dia... Ada kita nampak kesakitan itu... Hanya senyuman yang dia mampu ukir agar dapat memberi keyakinan pada semua bahawa keadaannya baik sekali...

Keputusan untuk pergi bukan kerana dipaksa tetapi kerana terpaksa untuk demi menjaga semua pihak... Siapa tahu sakitnya hati dia?? Siapa tahu tertekan nya jiwa dia?? HANYA ALLAH S.W.T SAHAJA YANG TAHU..

Jadi ternyata kita sebagai manusia yang punya akal fikir wajar memikir dan bertolak ansur.. Tapi tidak hanya mementingkan diri sendiri sahaja... Disaat ini ruang dan keputusan itu harus kita ikuti bukan tentangan lagi...

Kepada dia:: SABAR dan TENANG untuk mengharungi semua dugaan dan cabaran Allah beri... Semoga Allah memberi petunjuk dan hidayah pada dia... Allah tahu akan kesakitan itu..

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Segala yang tercoret adalah Hak Milik Lydia