Selamat kunjungan ke blog Si Puitis Sepi. follow & komen sekali. tqvm ^_^

Mr. Nuffnag

Wednesday, 22 June 2011

Pokok Sirih

Masa di kelas leadership in counseling... Saya dipilih untuk melalkukan sesi pengenalan counseling bersama-sama rakan... Seperti biasa pensyarah akan memberi tajuk... Tajuk diberi ialah andai anda adalah pokok, pokok apakah yang anda akan pilih, apa fungsinya dan relate kan persamaan anda dengan pokok tersebut...

Jadi tiba-tiba lantas fikiran saya terus membayangi pokok Sirih....
Mengapa ye????hmmmmm...

pelbagai pokok yang dipilih oleh rakan-rakan... Tiba waktu saya menjelaskan mengapa pokok sirih... Pokok sirih merupakan daun tradisi untuk sesuatu majlis yang memberi keemasan...sebagai contoh merisik, tunang dan kahwin... Daun sirih juga merupakan pokok yang berjalar dan akan membiak dengan baik dan jika dicatas ia tetap akan tumbuh kembali dan tak kan berputus asa..Pelbagai kegunaan nya... 

Sifat saya dengan pokok sirih... Sangat menghargai saat keemasan bersama si dia...dan keluarga... perasaan saya yang sentiasa mekar dan sayang pada dia...Walaupun halangan menimpa saya tetap akan terus bersama dan ia tetap tidak hilang rasa itu...

Selain itu pokok sirih, daunnya juga mempunyai warna hijau yang kilat serta daun nya yang lebar... bersamaan dengan saya... menonjolnya nya rasa sayang saya pada dia dan lebarnya cinta saya buat si dia...

dan pelbagai yang boleh digambarkan melalui pokok sirih ini...


Saturday, 18 June 2011

PAPA


Rindu sangat kat lelaki ini... dah 3hari dia tak balik sebab cari rezeki untuk keluarga... Papa... walaupun dia tegas dan anak-anak susah rapat tapi dia tetap sayang anak-anaknya...Sangat ingin dilayani dengan anak-anaknya tapi payah anak-anaknya memahami..

Papa... girl always with u... and papa always with me...Ingat lagi masa kecik2 papa dodoi girl tidur walaupun kena berjaga malam...Papa yang sangat rapat dengan anak perempuannya... Walaupun suatu masa will somebody taken me from you...

Papa yang sanggup berkorban untuk anak-anaknya walaupun anak-anaknya tak memahami.. Papa hantar dan tunggu girl balik dari kolej... sanggup tunggu girl even 3hours.. Sanggup ke agaknya lelaki lain buat begini?? jawapanya tidak.. sebab papa adalah lelaki the best in my life even thought dia tak tahu yang girl always takut kehilangan dia..

Papa.. sejak girl ada si dia... I can look with deeper in your eyes that u afraid to lost me one day... In your eyes i know papa just look me as a small kid,... and also i know u hard to let me go..Papa even thought what happen i always love u...and im sorry because of this...

PAPA HAPPY FATHER'S DAY TO YOU...
i always love u...

Selamat berisik abg Jay....


Selamat sudah abg saya merisik kakak ni...
hehehe...
bakal kakak ipar saya..
xsabar nk buli2 dia...
hahaha...
Ape2 pun tahniah!!
18-06-2011

Friday, 17 June 2011

Human Resources Management, Multicultural in Counselling dan Communication and ethics in counselling..

3 subject ini lah yang saya akan tempuh semester pendek ni... Susah atau senang mesti kena tempuh demi mendapat segulung ijazah... Tak sabar rasa nya nak habiskan pengajian... Lagi Setahun lagi agaknya...

Walaupun subject ini nampak macam best tap pasti akan ada kesusahannya.. Tapi tak ape la.. Kena juga la buat  kan sebab nak habiskan subject je...

Semoga semester ini dapat berjalan lancar.. Nak naik kan lagi pointer.. hehehe :)

Wednesday, 15 June 2011

hampir terlerai...

kalau dulu saya sentiasa mengharapkan keindahan dan kebahagiaan dalam percintaan...Namun setelah lama bersama masih tidak mampu menjadi kan cinta itu indah dan bahagia di mata saya...

Pernah suatu ketika ditinggalkan kerana kesilapan yang awak buat pada saya... Tapi sampai sekarang saya masih tak serik menyakitkan hati awak kerana kenangan awak yang menyakitkan hati saya itu...

Hari ini genapnya cinta kita yang ke setahun empat bulan... Makin lama awak dan saya...Makin sakit  rasa nya...
Ingin saya tinggalkan awak tapi.... saya TAK MAMPU... sebab saya terlalu sayang dan cintakan awak...dan awak juga begitu...

Saya tahu kesakitan cinta kita alami... kerana kenangan sakit itu masih ada dengan saya... Sakitnya saya kerana hari-hari melihat parut yang awak pernah jatuh kerana orang lain dan bukan kerana saya...

Tapi saya tahu Allah tunjukkan pada saya setianya kekasih kita pada kita atau tidak... Saya masih tertanya adakah awak mampu setia dengan saya???? walaupun sakit yang awak terima???
Andai jawapan itu adalah ya...Maka ia tak akan terlerai lagi...

Kalau ada jodoh kita... Pasti ada... Itu janji Allah kalau kita sentiasa memohon padaNya...
Copyright @ Segala yang tercoret adalah Hak Milik Lydia