Selamat kunjungan ke blog Si Puitis Sepi. follow & komen sekali. tqvm ^_^

Mr. Nuffnag

Monday, 15 August 2011

amboi...cerita pasal zaman kecik2...

Salam 1 blogger untuk siapa-siapa yang singgah baca blog saya ini...Walaupun tak seberapa kan...hehehe ^_^ baru belajar nak jadi penulis emosi je pun...Tak ada yang menarik.. Hemm... Hari ini, baru la kejap tadi.. Kemain kusyuk bercerita tentang zaman kacik-kecik dengan si bf saya ini.. Amboi.... Sampai lupa dah pukul 12.10malam.. Pergi sahur kat kedai.. Rancak bercerita... Zaman kanak-kanak yang menyeronok kan.. Kitorang pun sharing-sharing la cerita zaman yang shomel-shomel tu kan...

Cerita bermula nya, dia la start dulu, cakap zaman kanak-kanak dia ini nakal... Panjat pokok la..lastik-lastik orang.. Ala... Biasa la lelaki memang kecik-kecik macam tu (saya cakap dalam hati la..hehehe) cover line la nanti terasa pula orang yang bercerita itu.. Tapi best la siap buat action lagi tu... Tak boleh bla kan...hahahaha ^_* tapi dia sangat shomel...hehehee..

Saya pun cerita la..Ala biasa la perempuan kan kecik-kecik mesti main masak-masak la..main mak-mak.. yang penting main kawen-kawen.. Best tau.. Tapi entah la zaman sekarang ini main tak macam kita kan? Budak sekarang ini main game semua nya kat PSP la.. kat komputer je.. zaman IT katakan...hemmm...

Kitorang pun cerita persamaan permainan yang leh main sama-sama ini... Galah panjang, roundest.. police and three thief, datuk harimau, tali skipping, teng-teng.. dan banyak lagi la..yang penting memang best la..tapi itu la permainan ini JARANG dah nak jumpa budak-budak main..Ye la.. Budak sekarang tak aktive cam kita yang dulu-dulu...Lagi pun dengan environment sekarang ini bahaya untuk budak-budak lagi pun mak ayah sekarang protecting anak-anak kan...bahaya..! tak macam dulu...

apa-apa pun zaman kecik-kecik kita amat berbeza dengan dulu... Sebab dulu dah tak macam sekarang...generasi sekarang lebih diberi keutamaan kepada zaman globalisasi ini..dah tak gempak macam dulu yang bebas main dengan environment dulu...

p/s::tak kira apa pun kita.. BACK TO BASIC.. supaya anak-anak generasi tak lupa akan zaman kita..so siapa ada adik-adik itu ajak la main supaya tubuh badan pun akan cerdas..

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Segala yang tercoret adalah Hak Milik Lydia