Selamat kunjungan ke blog Si Puitis Sepi. follow & komen sekali. tqvm ^_^

Mr. Nuffnag

Saturday, 6 August 2011

cobaan....

pertama sekali nak ketawa puas-puas... hahahahahahahahaha :)) cobaan yang diberi tuhan semalam sangat betul-betul menguji kesabaran dalam bulan puasa...hmmm.. tapi pun syukur Alhamdulillah sempurna juga puasa semalam... 5 Ogos 2011.. Sejarah yang tak kan akan aku lupa kan..hahahahahaha :)) seronok sangat gan si Eyma my bestie semalam...

Ceritanya bermula disini..... Semalam la hari terakhir menduduki exam last paper katakan so aku ingat nak horey-horey la.. Tapi tak disangka kan paper semalam amat la susah si Multicultural Counselling tu aduyai.. Macam tak percaya aku abis tepat pada masa 3jam ow.... Mula kul 3 until 6 pm.. hmmm.. Aku ingat boleh la habis awal sebab sempat la buka puasa....

grrrrrr......grrrrrr...grrrrr.. vibration bergetar di poket jubah... hahaha :) tengok ada nama si Budak Busuk Eyma.. hehehe.. aku pun tengok la apa yang dia hantar "wei, lama nya ko jwb, xsejuk ke dok lama2".... Lepas habis tu, aku terus la.. naik Annexe... eh!!! si budak tu tak balik lagi... Tak apa la katanya hari ini nak belajar naik tren dari Sunway ni... Stesen ini digelar Setia Jaya...

COBAAN 1:
Aku pun ajak la si Budak Tiut2 manja aku ini naik tren sama-sama... Aduhai.... Faham-faham la waktu pukul 6  ini kan... Ramai sangat orang tunggu naik tren nya... Tunggu punya tunggu tren pun tiba... Nak tau apa jadi.... Hemmmm... ingat berebut-rebut naik tren dapat la naik tapi... Hampa....

Kesian si Budak Bucuk Tiut tu, first time naik tren terus tak dapat nak so kitorang pun tunggu la tren seterusnya... Aduhai... Tren sampai tepat pada masa nya 6.51pm... lagi 38minit nak berbuka.. Aku mungkin sempat la sebab sampai KL Sentral je tapi si Budak Bucuk ini.. Tren nya dah la sampai Batu caves,,,hmmm... kesian dia dalam hati aku kata "buka dalam tren la jawabnya"....

COBAAN 2:
Perjalanan lancar dari Setia jaya...Hampir sampai destinasi aku KL Sentral... Nak tau apa jadi tren KTM breakdown... aduhai... Jam menenunjukan kul 7:15pm... Patut dah sampai pun aku... kata pihak KTM sebab tiada bekalan elektrik di KL Sentral.... so kitorg pun borak2 la dalam tren tu... ingat kan dapat buka tapi... last-last buka dalam tren la...sedihnya kitorang ini...tak buka apa-apa...so berlapar la...borak-borak punya borak.. sampai kul 8... setengah jam dalam tren yang  tak boleh buka...

COBAAN 3:
Tren patah balik ke Angkasapuri... Si KTM pun bagi announcement perkhidmatannya tamat..so...kitorang pun turun.. Dah la dengan tak buka lagi.. Sabar jela.. Ingat nak naik bas ke KL Sentral selamat la boyfriend si Budak Bucuk ada... So ambil kitorg kat situ.. Jadi dia pun drop aku kat KL Sentral...

COBAAN 4:
Aku dah sampai KL Sentral....kul 8:15pm... so aku decide makan McD je... cepat kan... hemmm.. mak aiiiii.... Ramainya orang.. Aku pun cop la tempat pergi beli dish buka puasa aku... nak tau apa jadi.. tempat yang aku cop dah ada orang duduk.. sabar je la... tak apa aku cari tempat duduk lain...Tapi Alhamdulillah lega...dapat berbuka dengan baik sekali..

COBAAN 5:
Lepas habis buka... Aku terus naik tren ke KLCC sebab nak tunggu bas di sana... Alhamdulillah perjalanan naik tren LRT PUTRA ini okay.. laju... kira the best LRT kat Malaysia ini.. Sampai KLCC kul 9.. tunggu bas... Hemm.. Ternampak kawan lama Wawa budak SMKBI so tunggu bas dengan dia.. Dia kata selalu bas sampai kul 9:30pm.. tapi tunggu punya tunggu kul 10,.,., Ya Allah cobaan.....dalam tren jumpa kakak Sabariah..kebetulan... tapi tak apa alhamdulillah la sampai destinasi rumah kul 10:45pm.. fuh!!!! keletihan...

p/s::Alhamdulillah cobaan hidup kena tempuh tapi best sangat alami kenangan macam ni...Allah temu kan kebahagiaan dengan semua pertemuaan dan akhirkan dengan perpisahan... Begitu la aku menjalani hidup seorang gadis yang digelar single.. aku tetap tunggu...

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Segala yang tercoret adalah Hak Milik Lydia