Selamat kunjungan ke blog Si Puitis Sepi. follow & komen sekali. tqvm ^_^

Mr. Nuffnag

Friday, 21 October 2011

wordless friday 2# - real steel best!!!


thanks my BFF because merealsasi kan impian aku nak tengok cerita ni..
MEMANG TERBAIK!!! 5 ***** AKU BAGI DER!!!
TAK RUGI BELI TIKET!!! ^___^

Tuesday, 18 October 2011

RM500=/ per day!!!

minggu lepas.. boring sangat duduk rumah so decide la keluar shopping so Lydia keluar duit kat bank RM500... Hmmm.. sebenarnya keluar tu pun sebab nak cari wages untuk pakai pergi kelas.. So jalan-jalan la around KL.. Ampang Park.. and Jusco.. And finally jumpa la kat Vincci.. Sebenarnya Lydia berkenan kasut kat Marie Claire tapi dah abis stock... so beli je la.. 

 ni la wages nya..
3inchi je..
yewwww ^__^

so beli dah berjalan tu dengan ada duit tu apa lagi tak sedar diri la kan.. shopping punya shopping ni la hasil nya...

antara barang yang Lydia beli.. shawl.. purse baru.. jeans.. barang2 perempuan yang tak boleh dinyatakan...kikiki.. dan lain-lain la..

so the moral of this story is jangan bawa duit banyak2 nanti habis.. ni namanya nafsu yang tak boleh bela buat wanita.. Tapi RM500 tu tak la sia-sia sangat Lydia bayar bil juga!!! kikikiki.. so kena la balance k... jangan sampai shopping berabis hutang keliling kan.. And makan pun penting gak.. tak da la perut ni kelaparan balik tu :))

Wednesday, 12 October 2011

demam~~

dah beberapa hari ni Lydia dah tak update atas kesihatan yang tak begitu baik.. Lagipun banyak sangat hal-hal yang kena di settle kan.. rindu sangat kat blog dan muka buku.. aduhai~~~ nak macam mana kan.. dah demam tambahan penyakit lama datang balik.. slipped dics .. Sakit sangat nak bangun berdiri tak senang.. duduk tak senang.. baring je la mampu..

ni ubat-ubatan yang doktor bagi..
ubat batuk + antibiotik + demam + tahan sakit..

dan MC yg diberi selama 5hari cuti..

Nampak macam best kan cuti lama-lama.. dan ada orang kata untung la cuti lama kan.. sebenarnya TAK BEST!!! sebab pelajaran ditinggalkan + bosan yang teramat sangat.. asyik rehat je la.. hemmm.. Tak pe la penyakit ni penghapus dosa kecil.. ada baik juga bila sakit ini.. Tuhan nak suruh kita beringat jangan terlalu seronok..

p/s:: hope cepat sembuh!!!

Thursday, 6 October 2011

buat header kerja sambilan?

Huh!!! bukan mengeluh tapi happy sangat sebab ada yang request suruh buat header tapi tu la masih dalam belajar untuk guna photoshop ni.. Buat masa sekarang ini buat header untuk blog ni hanya sebagai hobi dan suka-suka je.. tak ada la sampai nak menjual ke apa.. Lydia bukan la hebat dalam design2 bagai ni.. Just simple make the header kan.. 

Sekarang ni tengah buat header untuk bff je.. Lepas ni siapa lak kan.. hehehe ^__^ .. Apa-apa pun Lydia nak say thanks sangat buat bff Lydia juga yang ajar pakai photoshop.. sekarang dia lak sibuk dengan photography dia kan.. So untuk pengetahuan semua Lydia menggunakan photoshop, photoscape, picnic dan photobucket untuk semua header.. Its learning time..

so ini antara header yang Lydia pernah hasil kan sepanjang berblogging Lydia.. Untuk diri sendiri dan bff..

1

2

3

4

5

6

7

so ini la hasil kerja Lydia!!! hehehe ^___*



second header for her..


to my bff hope u like this!!!

Wednesday, 5 October 2011

seribu sesalan!!!

dah jam 3pg.. mata ini tak mau tidur lagi.. padah sebab minum coffee yang Lydia beli kat Starstrex Starbucks!!!

ni gara-gara sebab nak minum sangat caramel latte kan dah sakit kepala tak boleh tidur.. PANDAN MUKA AKU!!! huh!! aduyai.. tulung-tulung.. mahu tidur ar mata.. Sok dh la ada kelas ni...

muka excited dapat caramel latte!!!
sodap sangat!!!

tu la lupa la nk mintak without coffee ni dh nyesal.. mata dah terpina-pina ni.. segan-segan je mata ni nak tidur tau.. harap pas ni boleh la tidur kan.. esok boleh pergi kelas senyum-senyum macam kerang busuk kan.. (apa la Lydia merepek ni) hahahaha ^___^

muka kene freez~~~

p/s:: sebelum Lydia merepek lagi kan.. baik pergi berangan-angan dulu.. nanti compem boleh tidur punyer kan.. so the moral of story jangan nak mengatal minum kalau tak boleh minum.. kan dah jadi sribu sesalan..

header untuk bff..

sebab request kan.. 
aku buat khas untuk kau.. 
sorry kalau tak cantek!!! 
aku still belajar.. kiikikiki.. 
tak suka cakap tau..
 Nanti aku buat lain untuk kau.. 


p/s:: thanks tau for the itu2 menda!!! class kau maria!!!

Tuesday, 4 October 2011

jadual exam dah keluar!!!

EXAMINATION SCHEDULE
No
Date
Day
Course Code - Name
Time
Venue
1
04/01/12
Wednesday
ESB4014 - Theories and Philosophy in Counselling
09:00 AM - 12:00 PM
To Be Determined
2
04/01/12
Wednesday
ESB4003 - Group Counselling
02:30 PM - 05:30 PM
To Be Determined
3
05/01/12
Thursday
ESB4024 - Social Changes in Society
09:00 AM - 12:00 PM
To Be Determined
4
05/01/12
Thursday
ESB4083 - Individual Counselling
02:30 PM - 05:30 PM
To Be Determined
5
06/01/12
Friday
ESB4093 - Career Counselling
03:00 PM - 06:00 PM
To Be Determined
6
08/01/12
Sunday
ESB4064 - Special Children and Family Counselling
09:00 AM - 12:00 PM
To Be Determined


nampak tak?!! aduyai!! kena la study ni.. study hard + study smart!!! walaupun lama lagi tapi dh cuak ni (sambil gigit jari) kena la siap bersedia ni.. blogging, blogging juga kan.. STUDY2!!!

class yang makin padat..

Dah 2 minggu Lydia pergi class.. seronok and makin bersemangat sebab jadual yang makin padat yang amat.. Terpaksa la bangun pagi-pagi buta untuk siap ke class.. Sebab class start pagi.. Lydia travel so lagi la kena bangun awal kalau class kul 8, kul 6 pagi dah kena bangun nak kena bersiap.... 

Sem ni Lydia ambil 6subject semuanya majoring.. Oh ye!! lupa lak.. Lydia ambil majoring counselling.. ceh2!! nak jadi counselor ini.. walaupun tak berapa la nak betul tu just sebagai profesion je kan.. tak salah pun.. 

Ni kat bawah ni schedule untuk sem ni.. tak la padat gila.. tapi loteh la sikit!!! hehehe ^___^.. Sem ni kene achieve lebih sikit sebab nak kekal kan pointer.. so kena study hard.. Exam pun tak lama lagi  bulan 1, 2012.. huh~~~ ^___!^

  CLASS SCHEDULE
 No
Day
Time
Course Code - Name
Section
Venue
1
Friday  
10:30 AM -11:30 AM
ESB4003-Group Counselling
2
TR15 - B1 Level 08, LCS
 
Wednesday  
08:30 AM -10:30 AM
ESB4003-Group Counselling
2
TR15 - B1 Level 08, LCS
2
Thursday  
01:30 PM -02:30 PM
ESB4014-Theories and Philosophy in Counselling
2
TR43 - Annexe, LCS
 
Tuesday  
08:30 AM -10:30 AM
ESB4014-Theories and Philosophy in Counselling
2
TR43 - Annexe, LCS
3
Monday  
01:30 PM -03:30 PM
ESB4024-Social Changes in Society
2
TR18 - B3 Level 09, LCS
 
Wednesday  
10:30 AM -11:30 AM
ESB4024-Social Changes in Society
2
TR18 - B3 Level 09, LCS
4
Thursday  
08:30 AM -09:30 AM
ESB4064-Special Children and Family Counselling
2
TR27 - A2 Level 10, LCS
 
Wednesday  
03:30 PM -05:30 PM
ESB4064-Special Children and Family Counselling
2
TR26 - A2 Level 10, LCS
5
Monday  
08:30 AM -10:30 AM
ESB4083-Individual Counselling
2
TR42 - Annexe, LCS
 
Tuesday  
10:30 AM -11:30 AM
ESB4083-Individual Counselling
2
TR42 - Annexe, LCS
6
Friday  
11:30 AM -12:30 PM
ESB4093-Career Counselling
2
TR29 - A2 Level 10, LCS
 
Wednesday  
11:30 AM -01:30 PM
ESB4093-Career Counselling
2
TR29 - A2 Level 10, LCS 

officially ~~~

hai buat semua sahabat bloggers..  MR. GOOGLE dh pulang blog saya.. yeppi!!! seronok sangat.. kepada sesiapa yang dah follow kat blog baru tu thanks tau.. buat semua Lydia akan terus update kat sini je lepas ni.. thankz semua.. Lydia rasa sangat seronok-ronok..huhuhu ^_*

Hari itu kemain lagi  Lydia menangis sakan sebab blog ini hilang.. Mau nya tak nangis.. Dah banyak entry and follower kan.. Sampai bf  Lydia and kawan semua gelak.. hehehe mana tak nya hati dah ada kat blog ni.. Walaupun blog baru itu sama rupanya tapi hati ni tetap kat sini.. Buat semua enjoy read again!!! ^_^

so buat u all semua just visit here ok!!! thaknz again MR.GOOGLE.. i lop u lah!!
Copyright @ Segala yang tercoret adalah Hak Milik Lydia