Selamat kunjungan ke blog Si Puitis Sepi. follow & komen sekali. tqvm ^_^

Mr. Nuffnag

Sunday, 15 April 2012

kerja last minute

Hai uolls semua!!! Salam 1 Malaysia...(try speaking kedah dalam entry ni) Apa khabaq? semua sihat ka? Hari ni aku nak habaq mai kat hangpa semua tentang kerja last minute. Bukan apa la kan, aku sekarang ni duk tengah sibuk dengan assignment yang aku nak hataq.. Aku punye pesen ni suka la buat kerja last minute.

Bak kata pak aku "kerja last minute ni orang yang pemalas." hehe,, memang betoi pun aku ni pemalas nak buat assignment aku, sebab apa bagi aku la, kerja last minute aku ni memang selalunye terbaek.. Bagi aku la.. (saja nak cerita lebat kat hangpa semua). Apa yang hangpa semua kena tau la, kerja last minute ni memang TAK baek. Sebabnya kerja yang hangpa buat kompem tak complete selalunya. Walaupun hangpa cakap PERFECT.

Sebenaqnya tak perfect pun, hangpa p cek kerja-kerja hangpa yang last minute mesti banyak cacat-cela. Memang la betoi kata hangpa "ala buat kerja awai2 pun kompem ada cacat-celanya. so baek buat last minute je" tapi peratusnya untuk cacat-cela tu kurang la sikit dari last minute kan.

Mai nak habaq mai, kerja yang last minute ni selalunya akan buat hangpa penin pala jadi stress, nak pikir bebanan la, dah tu hangpa kena perah otak, berbanding dengan kerja yang hangpa buat dari sekarang tak da la hangpa nak kelam kabut kan.. Sebab aku pun macam hangpa jugak. Jadi aku nk nasihat kat hangpa dan diri aku juga jom la kita buat kerja dari sekarang.

Bila dah la minute ni, kerja hangpa juga menimbun dan tertangguh..Mai la kita buat kerja dari sekarang supaya kerja kita akan lebih baik dan diri kita juga akan senang tak payah nak rushing2. Apa-apa pun  tepuk la dada hangpa sendiri adakah hangpa sendiri nak terus begini atau nak berubah.

p/s:: aku pun tengah blajaq nak buat kerja tak last minute.

vlogger and blogger

itu memang berbeza blogging and vlogging.
thats have some video made by matluthfi..
enjoy~~

p/s:: aku tak boleh jadi vlogger sebab aku tak reti nak cakap depan kamera... I'm just like be blogging and always being the blogger only. KEEP IT THE WORK ALL THE VLOGGER.
to: sesiapa ada bakat apa lagi bervlogger la nanti k :)
the truth using the media is can make people entertain and know the message are given :)
o ya! forgotten  already, JANGAN LUPA BUAT ACCOUNT YOUTUBE!!!

ini memang comel

aku click la konon-konon nak tengok la matluthfi and anwar hadi gabung buat video...
TUP2..
ni dia pelapis~~~
memang comel.BEST!

kisah by anwar hadi

just wanted to sharing~ AnwarHadi merupakan pemuda vlogging yang kini ranking ke #2 dari mat lutfi..
SO JOM LA KENALI BELIAU :)
This video about KONY2012. so can give us some information and alert about the worldwide.

Thursday, 12 April 2012

Kelas theather

hari last theater aku ikuti, maybe la.. kata cikgu..
Bila masuk teater ni rasa macam ala-ala artis.. gitu~~

Hari ni kelas memang menyeronokkan sebab banyak belajar elemen-elemen dalam teater.
Istrument dan juga nada-nada yang perlu diaplikasi kan..
Dalam kehidupan teater ni memang beri pembelajaran yang berbeza.
Dari segi aspek kehidupan dan cara mengaplikasikan tentang penghayatan dalam suatu penceritaan.

Cikgu telah memberi pembelajaran dari istrument binantang dalam menyampai sesuatu rencana,
oh ya! memang susah sebab nak menghayati serta mendalami dunia haiwan tersebut,
Aku memilih kucing, pelbagai watak kucing perlu dimainkan salah satunya kucing manja.
Aku mendalami dalam menyampaikan sesuatu perkara dengan mengeow dan mendalami cara kucing menyampaikan mesej.

Seterusnya, cikgu telah menyuruh kami sekelas untuk menyampaikan intrument bunyi alat music.
Dan aku memilih guitar eletrik kerana disebalik kekesarannya tetap ada cara berbeza menyampaikannya.

Ok tak nak cerita panjang-panjang, sebab kelas teater ini amat mengagumkan!
bak kata memang terbaik!!!!

p/s: anak seni itu berbeza,

Wednesday, 11 April 2012

kahwin vs couple

tetiba hati nak buka YouTube ternampak video ni... Memang terbaik. layan... ranting pun sampai hampir 100ribu views kan... #okbai ada part 1 & part 2!




p/s:: khas untuk couple2 sekarang ni,,, NASIHAT,, jom nikah !!!




si bidadari yang menemani hari di TWITTER

Menggenali beliau cukup singkat,
Buat beta ketawa and senyum sentiasa,
ketika beta sakit beliau tanya,
ambil berat untuk sepanjang masa.

Walaupun dialam maya,
YEP!
memang la tak pernah jumpa,
tapi ia cukup menghiburkan hati beta.
Dia mummy #sugarglider..
nama dia Nor Nadiah..
miss_nadya gelaran di twitter..

TERIMA KASIH DEAR~~

sorry dear curi gamba di twitter
oh ye~~ beliau juga seorang blogger.
click kat gamba terus ke blog beliau~

p/s:: biar ia kekal begini untuk selamanya si bidadari~

Thursday, 5 April 2012

Dah terlambat

Telefon berdering berpuluh-puluh kali,
Niat dalam hati ingin menyambut,
Okay fine 10misscall,
Text messaging bertalu-talu..

Wahai teman yang pernah jadi kehidupan aku,
Tolong mengerti aku bukan milik mu lagi,
Semua Dah Terlambat.
Jangan ulang perkara yang tak mungkin kembali.

stop playing around.

terhengeh-hengeh

Bila dah kehilangan baru sedar betapa indah nya dimata,
Tolong hargai itu perkataan dulu,
bila dah tiada baru nak mendekati dan mendalami,
terhengeh-hengeh..

Stop playing around.
Copyright @ Segala yang tercoret adalah Hak Milik Lydia