Selamat kunjungan ke blog Si Puitis Sepi. follow & komen sekali. tqvm ^_^

Mr. Nuffnag

Sunday, 15 April 2012

kerja last minute

Hai uolls semua!!! Salam 1 Malaysia...(try speaking kedah dalam entry ni) Apa khabaq? semua sihat ka? Hari ni aku nak habaq mai kat hangpa semua tentang kerja last minute. Bukan apa la kan, aku sekarang ni duk tengah sibuk dengan assignment yang aku nak hataq.. Aku punye pesen ni suka la buat kerja last minute.

Bak kata pak aku "kerja last minute ni orang yang pemalas." hehe,, memang betoi pun aku ni pemalas nak buat assignment aku, sebab apa bagi aku la, kerja last minute aku ni memang selalunye terbaek.. Bagi aku la.. (saja nak cerita lebat kat hangpa semua). Apa yang hangpa semua kena tau la, kerja last minute ni memang TAK baek. Sebabnya kerja yang hangpa buat kompem tak complete selalunya. Walaupun hangpa cakap PERFECT.

Sebenaqnya tak perfect pun, hangpa p cek kerja-kerja hangpa yang last minute mesti banyak cacat-cela. Memang la betoi kata hangpa "ala buat kerja awai2 pun kompem ada cacat-celanya. so baek buat last minute je" tapi peratusnya untuk cacat-cela tu kurang la sikit dari last minute kan.

Mai nak habaq mai, kerja yang last minute ni selalunya akan buat hangpa penin pala jadi stress, nak pikir bebanan la, dah tu hangpa kena perah otak, berbanding dengan kerja yang hangpa buat dari sekarang tak da la hangpa nak kelam kabut kan.. Sebab aku pun macam hangpa jugak. Jadi aku nk nasihat kat hangpa dan diri aku juga jom la kita buat kerja dari sekarang.

Bila dah la minute ni, kerja hangpa juga menimbun dan tertangguh..Mai la kita buat kerja dari sekarang supaya kerja kita akan lebih baik dan diri kita juga akan senang tak payah nak rushing2. Apa-apa pun  tepuk la dada hangpa sendiri adakah hangpa sendiri nak terus begini atau nak berubah.

p/s:: aku pun tengah blajaq nak buat kerja tak last minute.

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Segala yang tercoret adalah Hak Milik Lydia