Selamat kunjungan ke blog Si Puitis Sepi. follow & komen sekali. tqvm ^_^

Mr. Nuffnag

Saturday, 15 December 2012

Cerita tentang aku dan burger

Suatu ketika dulu aku bekerja disebuah restoran fastfood di klcc iaitu burgerking. Pertama kali aku jejak disitu ketika berusia 17tahun dan masa tu baru habis SPM. Mana tak nya kena la kerja nak cari pengalaman. Ye! Aku akui memang seronok bekerja dsitu. Tak lama kemudian aku sambung belajar di sebuah sekolah menengah untuk mengambil tingkatan 6. Pada mulanya,  aku tak bercadang pun nak sambung disitu tapi disebabkan aku ini anak.perempuam seorang tak biasa hidup diluar aku pun sambung belajar tingkatan 6. Dan aku berhenti kerja selepas setahun sebab nak bagi komitmen. Tapi kerka lain masa tu dekat dengan rumah.
2tahun kemudian, habis STPM aku smbung belajar di IPT. Alhamdulillah rezeki aku untuk sambung. Selepas setengah tahun belajar rasa boring pula aku pun buat la kerja part time kat BurgerKing KLCC.
Inilah bermulanya perjalanan cerita cinta aku dan dia. Berkenalan dan berkawan. Agak lama juga aku kawan dengan hampir setahun lalu mula la terputik cinta aku dan dia. Tapi.... Terlalu banyak halangan yang berlaku antara aku dan dia.
Berbalik cerita aku dan beger memang tak boleh dipisahkan. Lepas setahun aku kerja aku berhenti atas desakan dia dan aku buka perniagaan burger dengan pengkongsiaan keluarga. Alhamdulillah sudah 3tahun kedai burger beroperasi. Terlalu banyak kenangan.
Dan kini aku dan burger dah sebati.
P/s : disitu letaknya hati.

No comments:

Post a Comment

Copyright @ Segala yang tercoret adalah Hak Milik Lydia