Selamat kunjungan ke blog Si Puitis Sepi. follow & komen sekali. tqvm ^_^

Mr. Nuffnag

Tuesday, 24 December 2013

Misi Banjir Team 2

21 Disember 2013 & 22 Disember 2013
 
Kesampaian hajat juga akhirnya untuk ke Misi walaupun hanya domestic bukan ke international tu pun dah memadai. Bukan apa teringin juga nak merantau jauh tapi tak apa la. Rezeki nak ke Misi kat Negara sendiri lagi bagus dapat tolong orang-orang kita. Walaupun misi aku ikut ni hanya 2hari tapi pengalaman dan kenangan juga tercipta. Memang seronok.. dan aku memang enjoy sangat dengan misi ni. Untuk pengetahuan aku ikut team Dr. Mar (My kakak angkat too) lagi la syok!!!

 
Gambar ni di Tasik Chini.. On the way ke Kg. Puput dan Kg. Chenahan iaitu kampong bagi penduduk yang dilanda bencana banjir dan mereka juga merupakan orang asli disana. Bot yang digunakan untuk menghantar bantuan makanan, barang harian dan medic (klinik lapangan).

 
They are one of the sukrelawan yang mengikuti ke misi.. Ustaz Hafiz dan adik-adiknya.
ustaz ni ustaz moden sebabnya dia sama age nak aku. Adik dia ni bagus sangat membantu tak sangka pandai bak2 ubat juga budak ni.

 
Yeay! ni la medic team kami.. walaupun bukan orang perubatan bila dah join misi automatic akan belajar mengenai ubat. Dan si anak-anak kecil itu adalah penduduk orang asli disana.

 
Ni la kakak baru saya Dr. Maryati Maharon. She was iron lady (to me la) memang awesome dia drive kereta lepas tu dia seorang je yang jadi dortor untuk misi kali ni dan menjadi tenaga pengajar buat kitorang yang tak tahu apa2 pasal ubat ni.

 
Ni kami.. hahaha aku seorang je yang pakai life jacket sebab itu je yang ada.. Nampak tak aku sayang nyawa kan.. ahaha. Btw, kakak yang hujung kiri tu namanya kak fathy omak ai.. mata dia warna biru ala-ala avatar k.. yang dua orang lagi tu adik-adik aku (adik angkat) yang sangat mendengar kata aku.. hahaha.. rapat dah sangat. Kaca mata hitam tu pun aku punya tapi yang dia pakai.

 
ni la kesemua team kami yang mengikuti misi banjir kedua ni.
 
 
Walaupun Misi 1 aku aturkan tapi tak dapat join kerana sebab2 tertentu apa2 pun antara aku dan group misi 1 pun rapat.. Alhamdulillah. Allah beri aku peluang untuk berbakti dan mencari pengalaman baru.
 
 
p/s: Ada hadiah yang aku tak akan tahu dihadapan. InshaAllah.

Thursday, 19 December 2013

Reunion Team banjir misi 1

Walaupun tak join team 1 tapi okay je.. hubungan keakraban itu ada..
 
 
mereka panggil aku ratu kupang.. Habis semua kupang tu aku makan..

 
kesayangan hamba.
 
p/s: tercipta cerita kerana ketentuanNya.

Sunday, 15 December 2013

15 Disember 2013

 
Alhamdulillah. Aku masih diberi kesempatan merasai nikmatNya lagi..
 


 

p/s: terima kasih semua,, buat my mum , kak gee and kak faz buat surprise birthday kat sekolah.

Friday, 6 December 2013

Jom Buat Amal




"Sebaik-baik manusia adalah bermanfaat pada manusia lain" HR Thabrani

p/s: Segala info boleh hubungi terus ke nombor yang tertera...



Tuesday, 3 December 2013

kakak

Aku sekarang dah ada seorang kakak.. kpopers gitu u all.. actually kenal dah lama sekarang baru rasa rapatnya.. Dulu jumpa biasa2 je.. Sebab ingat kan dia sombong rupanya tak la.. Dia anak angkat my papa juga a.k.a jurulatih mycorps.. Nama dia kak faz.. kenal dia memang best, She so matang tau.. and aku suka some attitude dia.. So leh la jadikan satu ikutan sikit..

Oye..btw, she pun dah g mission at filipina... Saja je tau bila sampai kat LCCT nak jeles2 kan aku..

Yela aku tak ada rezeki lagi nak ke sana.. InshaAllah ada rezeki pergi mission lain pula.. im so glad because knows her.. kakak I LOVE YOU. 


p/s: she of the one yang menyuntik kpop kat aku,, kakak goodluck disana,, seminggu tak jumpa dia.
Copyright @ Segala yang tercoret adalah Hak Milik Lydia