Selamat kunjungan ke blog Si Puitis Sepi. follow & komen sekali. tqvm ^_^

Mr. Nuffnag

Monday, 24 February 2014

Jemputan

Alhamdulillah
rezeki lagi Allah nak bagi
Dapat kad jemputan dari
Rumah Seni dan Kraf Gemilanh
untuk ke pameran Puteri Pakma

wah!!!
syukur..
so apa lagi
rezeki dari Allah!!!



p/s: sentiasa bicara bersama PENCIPTA. InsyaAllah ada manisnya.

Siapa tahu?

Syukur Alhamdulillah, 
Allah sahaja tahu perasaan ini
sebab tu bak kata pepatah
"rezeki manusia tak tahu kan"

dapat jemputan untuk memberi
talk dan sharing experience
rezeki.. rezeki.. rezeki..
mana la tahu lepas ni akan lebih hebat

Diam diam ubi berisi
mana tahu esok lusa jadi lebih baik kan
Allah dah letakkan rezeki masing2
cuma kita ni sebagai hambaNya
nak percaya atau tidak
yakin atau tidak je..

Semua letak pada diri sendiri juga

Alhamdulillah


p/s: Allah pasti akan hadirkan yang terindah buat hambaNYA. YAKIN!

Saturday, 22 February 2014

U can said it

U can said anything
but u dunno me
either u know are not
my life more then
u just knows me a week
u dunno my real life actually
u dunno how much i have
to u.. u have to find urself before u said and judge it.


p/s:: my life.. Alhamdulillah u dunno me.

Makan Mewah

Alhamdulillah!
percaya dan yakin
tak payah nak bergadai golok bagai
syukur sejak berkerjaya sebagai ........
syukur dapat makan mewah2 ni
kalau dulu..
memang la parah kan
sekarang mesti makan agak mewah ni
hello!
starbucks! coffee bean!! semua ni 
dah jadi kebiasaan.
dulu jarang2 je..

syukur,
rezeki Allah
cari bukan cara menipu tapi berbakti!!!









Ish kalau nak tunjuk semua rasanya penuh kang
nak tengok mylifestyle tengok je instagram aku
kannn...
bukan LV dibanggakan sangat pun..
aigooo


p/s: Rezeki Allah jangan persiakan.. dan terus berbakti!

Pengalaman dan pembelajaran.

Cerita ini saya mengambil masa seminggu juga nak buat entry ni
al-maklum la dah sibuk dengan kerja yang lebih baik 
Alhamdulillah rezeki tak sempit pun

Sebenarnya begini mula cerita saya
 adalah berkenalan dengan seorang kenalan ni dilaman sosial
kat wechat tahu kan..???
Tempat konon2 nya nak cara kawan la..

Pada mulanya, baik2 je perkenalan dengan mamat ni
yang sangat mencurigakan aku
Dia selalu sangat ajak keluar
tapi disebabkan aku ni payah nak keluar dengan stranger

Tapi tak apa la.. nampak mamat ni macam baik la
Selepas kenal seminggu gitu la.
Dia ajak la pergi satu program ni
aku duk la tertanya2 program apa
katanya namanya yourlife
disebabkan saya ni husnuzon (fikir positive)

so time aku pun anggap je la dia nak bawak aku program ilmu
disebabkan aku ni minat ceramah-ceramah (terutama agama)
so hari tu aku pun skip la kerja petang
aku dibawa hotel nearby kat kl tower tu..

Time tu aku rasa awkward juga la ramai benar orangnya
tapi tak apa la mengenali orang tu salah kan..
so bila aku nak masuk tu aku macam culture shot juga la..
tetiba je kena tepuk and terjerit2..
Time tu aku tak la rasa apa sangat 

ni firstday aku kenal gan dia..
dipendekkan cerita la lepas je event tu g la makan2
mamat ni dok paksa aku juga g event esokkan hari
so sebab husnuzon pergi la walaupun hati berat.

cerita hari ke-2
kul 645pagi lagi mamat ni amik aku.
its ok sampai je tempat yang ingin dibawa hotel summit subang jaya
wah!!! MasyaAllah ramainya orang lebih ramai dari semalam.
bermula lah cerita... jeng jeng jeng

Enter je pintu aku dah rasa tak sedap panas semacam..
MasyaAllah!!!! Nauzubillahminzalik!
Allah je tahu perasaan aku..
TERJERIT2,, MENARI2.. 
dalam fikiran aku 
"dah kenapa dorang ni?"
husnuzon again.. mungkin nak bagi semangat gamaknya

tetiba slide depan bermula 
tajuknya
"ONE BUSINESS CONFERENCE"
time tu aku memang duduk beside mamat .
aku nak la amik gamba nak masuk instagram
tapi tetiba mamat tu cantas cakap jangan ambil

bukti aku g comperence tu

its ok la...
so merepek2 apa kat dalam tu pun aku tak tahu
duk agung2 kan orang sampai berdiri atas kerusi bagai
tak kalah perempuan yang bertudung
aduh! malunya aku sebagai wanita bertudung.
so terlintas tetiba je aku rasa mamat ni nak aku join MLM dia 
acah si one community worldwide ni pakai sistem apa
micro-macro business system
caranya sama je dik non oiii
sebabkan dah merepek2 apa tu sampai kul 7
dengan tegas aku suh mamat ni hantar balik

ok memang pada mula nya aku dapat rasa
mamat ni nak aku beli voucher dia harganya rm230
katanya untuk jadi happy member
dan sebagai tiket untuk tahu bisness ni secara lanjut
to me la.. kalau berniaga kena sorok2 ke
bila aku dah tengok berapa pelaburan dia
memang tak la..
harga e-life tu bukan murah rm24000 gitu la
hello... barang mampu milik ke tu..

kalau nak jadi IF kena bayar rm3000..
lepas2 tu apa lagi.. bergadai bagai.. meminjam bagai.. tak payah la!!!

even anak jutawan pun kena kaji selidik dulu
ok malas nak cerita apa yang mamat tu cakap 
tapi aku leh katakan berniaga ni tak salah
tapi cara orang yang nak menjual ni salah

sampai je rumah aku tak fikir makin serabut
sok hari aku msg mamat tu cakap aku taknak join sbb aku dapat banyak info 
scrams tentang one com ni..
pergh!! mamat ni mmg brainwash aku la
tapi tak apa la..
siap aku percaya kan laman sosial
hello encik fadhil kalau benda alah tu awak jual tu bagus and betul
tak adalah orang mengata

aku bukan percaya pada laman sosial pun
tapi aku bertanya pendapat mak ayah aku
tanya sahabat yang rapat dengan aku
dan yang penting hati aku kuat

to encik fadhil saifuddin or maybe df kot
"my life is my choice ok!!!"
and by the way kau mengkayakan orang cina ingat sikit steven yeam tu cina!
walaupun nak bangun kan melayu tapi tengok la cara tu terkinja2 macam berok
siap menari bagai.. hello its not budaya and cara ISLAM ok!
nak berniaga cakap je nak berniaga ok!


p/s: selamat la aku tak keluar satu sen pun.
buat kawan2 berhati2 la dengan manusia keliling kalian.
selidik dan menilai.



Copyright @ Segala yang tercoret adalah Hak Milik Lydia